Nederlandse Bundle lanceert app die helpt foto’s te organiseren

Terwijl er geruchten gaan dat Google op het punt staat om een Google foto-app te lanceren tijdens het prestigieuze Google I/O dat deze week plaatsvindt, lanceert het Nederlandse Bundle haar eigen vernieuwde foto-app.

Bundle – voorheen Ukky – helpt gebruikers foto’s uit te zoeken die ze willen bewaren als herinnering. Foto’s worden automatisch opgeslagen in albums , waarna deze albums gedeeld kunnen worden met vrienden. Bundle heeft zich in de kijker weten te spelen van het gerenommeerde TechCrunch.com dat deze week een artikel wijdde aan de Bundle foto-app.

Ik heb de app ge├»nstalleerd op mijn iPhone en ben erg enthousiast. Het grote verschil met andere foto-apps is dat Bundle zelf voorstellen doet welke foto’s samen te voegen in een album (oftewel een bundle). Zo had ik meteen al mijn foto’s van de laatste vakantie in een album gebundeld. Met het grote aantal foto’s dat ik tegenwoordig maak, bespaart deze automatische functionaliteit mij veel tijd. Daarnaast heb je meteen de mogelijkheid om het album te delen, vanaf je smartphone, met je vrienden. Geen gedoe met het versturen van foto’s via een Whatsapp groep of iets dergelijks. Foto’s worden bovendien in een normale resolutie opgeslagen, met een betere kwaliteit dan in Whatsapp het geval is.

Vrienden kunnen op hun beurt weer foto’s toevoegen aan jouw album, zodat je de mooiste foto’s direct op een plek verzameld hebt. De foto’s zijn ook via de Bundle website te bekijken. Een leuke additionele functie die ik nog niet eerder tegen ben gekomen is de mogelijkheid om te chatten, de foto’s te ‘liken’ of van commentaar te voorzien.

Al deze functies zijn gratis beschikbaar. Maar natuurlijk is er sprake van een freemium verdienmodel. Voor 5 dollar per maand kun je ongelimiteerd, in full resolutie, alle je foto’s opslaan. Daarmee wordt Bundle een volwaardig, en goedkoper, alternatief voor bijvoorbeeld Dropbox. Maar er komt binnenkort nog een slimme tussenvariant beschikbaar.

Voor slechts 1 dollar per maand worden de door jouw aangemaakte albums opgeslagen bij de storage provider (Dropbox, Google Drive of Amazon Cloud) waar je mogelijk al gebruikt gemaakt onder het motto: “Don’t pay extra for storage you already have somewhere else.”