Initiatiefvoorstel Open Data Amsterdam van D66

Photo Credit: CodyJung (Flickr)

Op 4 februari 2011 heb ik met Werner Toonk van de VVD een initiatiefvoorstel Open Data ingediend. D66 en VVD willen dat open data in Amsterdam de norm wordt. Gegevens waar de gemeente Amsterdam over beschikt worden standaard via internet toegankelijk, tenzij er belemmeringen zijn met het oog op de privacy of de veiligheid. Vervolgens is het aan bedrijven en particulieren om allerlei handige diensten te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld met behulp van de veiligheidscijfers of informatie over de kwaliteit van scholen of kinderdagverblijven. Metro en Het Parool hebben op resp 4 en 5 februari aandacht gegeven aan het initiatiefvoorstel. Ook Digitaal Bestuur plaatste een artikel op haar website.

20110204 Metronieuws OpenData